El grup d’Estudis d’Esplugues participa al Recercat de Sabadell

Esplugues de Llobregat, 5 de maig de 2024

Èxit de participació en la 20a edició del Recercat 

Del 3 al 5 de maig, Sabadell ha acollit la 20a edició del Recercat amb un balanç molt positiu, amb una gran participació de les entitats culturals d’arreu dels territoris de parla catalana i una molt bona afluència ciutadana. 

Durant aquests tres dies s’ha comptat amb una afluència aproximada de 1.000 assistents, 300 inscrits i amb unes 200 entitats participants, es reitera l’èxit del Recercat, un any més, gràcies a la rellevància que ha aconseguit en aquests vint anys aquesta trobada de referència de la cultura i la recerca local dels territoris de parla catalana que impulsa l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).

Tanquem la 20a edició del Recercat, què ha anat marcada per la celebració del vintè aniversari del Recercat, també pels retrobaments, la benvinguda de noves entitats, per una molt bona resposta del públic local i una gran acollida de la ciutat de Sabadell, i ja comencem a treballar amb la 21a edició del Recercat, què tindrà lloc a Montblanc, capital de la comarca de la Conca de Barberà.

El Recercat 2024 ha estat possible gràcies a l’organització de l’Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Federació d’Ateneus de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell i la Fundació Bosch i Cardellach. Amb la col·laboració del Centre de Recerques i Estudis de Mogoda, el Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès, els Amics de Sant Antoni Abat, l’Associació d’Història de Barberà del Vallès, el Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze, el Centre d’Estudis Rubinencs, els Amics del Museu Arxiu Sentmenat, el Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa, el Museu de la Pagesia, el Museu d’Història de Sabadell, l’Arxiu Històric de Sabadell i la Fundació La Roda. I amb el suport del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Irla i la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Els Premis Recercat 2024 han recaigut en el l’Agrupació Borrianenca de Cultura, en la categoria d’entitat, i en Esteve Deu Baigual, en la categoria de persona.

Finalment, recordem que el cap de setmana del 7 i 8 de juny tindrà lloc la 3a edició del Recercat País Valencià, a Gandia. Les persones assistents podran gaudir-hi d’una extensió d’aquestes jornades en el territori valencià i sobre el qual properament presentarem el programa d’activitats i obrirem les inscripcions. 

https://www.irmu.org/news/5190 Recercat