Qui som

El Grup d’Estudis d’Esplugues fou creat la tardor de 1994 per un col·lectiu de persones motivades per l’interès i la curiositat a descobrir i aprofundir moltes de les vivències del nostre passat, un passat on volem trobar la clau del nostre present i projectar-les al futur.

L’acta de constitució i la presentació pública es va fer el 1995. L’any passat volíem celebrar el nostre 25è aniversari, però les circumstàncies ens han portat a ajornar-ho.

Com a persones inquietes del nostre entorn volem crear un instrument vàlid de comprensió i crítica de la nostra realitat local.

Esplugues, i en aquest sentit no n’és cap excepció de la resta de municipis de la comarca del Baix Llobregat, durant aquests darrers anys ha patit unes grans trans- formacions com a conseqüència de la industrialització i la desapa-rició de l’agricultura i tota una cultura popular que hi anava lligada.

La proximitat de Barcelona i el perill de suburbialització és un altre aspecte que ens porta a potenciar la nostra identitat com a poble. 

Som una entitat oberta a les vostres aportacions.