Qui som

El Grup d’Estudis d’Esplugues fou creat la tardor de 1994 per un col·lectiu de persones motivades per l’interès i la curiositat a descobrir i aprofundir moltes de les vivències del nostre passat, un passat on volem trobar la clau del nostre present i projectar-les al futur. L’acta de constitució és del 1995.

La presentació pública es va fer el dijous 25 d’abril de 1996 a les 8 del vespre al Casal de Cultura Robert Brillas. L’acte va consistir en una taula rodona sobre “El paper dels Centres d’Estudis” i el video “La sagrera, l’origen d’Esplugues”.

Com a persones inquietes del nostre entorn volem crear un instrument vàlid de comprensió i crítica de la nostra realitat local.

Esplugues, i en aquest sentit no n’és cap excepció de la resta de municipis de la comarca del Baix Llobregat, durant aquests darrers anys ha patit unes grans transformacions com a conseqüència de la industrialització i la desaparició de l’agricultura i tota una cultura popular que hi anava lligada.

La proximitat de Barcelona i el perill de suburbialització és un altre aspecte que ens porta a potenciar la nostra identitat com a poble. 

Som una entitat oberta a les vostres aportacions.

Del 2 al 9 de febrer del 2023 hem volgut presentar-vos l’Exposició 25+3 per posar de manifest la molta feina que s’ha fet durant aquests anys. Volem agrair a les moltíssimes persones que han col·laborat amb el Grup d’Estudis aquests 28 anys.

Foto final de les persones que van intervenir a l’acte i dels membres de la Junta Directiva.
La nostra actual presidenta Rosa Abós i Prats amb la resta de persones que van intervenir en la inauguració de l’exposició.