Europa, de la Discòrdia a la Unió.

Esplugues de Llobregat, 2 de maig de 2014.

El dijous 2 de maig de 2024 a les 19.30 al Casal de Cultura Robert Brillas, en Joan Ribas ens va obsequiar amb una conferència molt pedagògica, Europa de la Discòrdia a la Unió. Aquesta descripció ja feia preveure que no seria fàcil ni curt explicar-ho tot. Va presentar la conferència la nostra presidenta Rosa Abós.

Va començar per situar-nos als segles I i II, amb la unió mediterrània a l’estil romà. Després al segle XVIII s’inicia una nova època fonamentada en la revolució industrial i el progrés. Al segle XIX i primera meitat del segle XX el que tenim és discòrdia, progrés i més discòrdia. A la segona meitat del segle XX s’inicia el camí cap a la unió. Finalment ens va plantejar l’estat de la unió, resultats i reptes al segle XXI.

La Unió Europea té una gran repercussió a tots els països que en formem part, en conseqüència també en la vida de tots els ciutadans. Com ja sabeu al juny tenim eleccions al Parlament Europeu. Creiem que posar el focus de la nostra mirada més enllà d’Esplugues, el Baix Llobregat i Catalunya ens pot ajudar a entendre una mica més la política, l’economia i el perquè de molts conflictes bèl·lics.