Sant Jordi 2022: 100 anys de Gabriel Ferrater i actuació musical Miquel Casals (pare i fill)

Esplugues de Llobregat, 7 d’abril de 2022.

L’Avenç Centre Cultural ens va acollir una vegada més per celebrar el Sant Jordi poètic i musical. Aquesta activitat té el seu origen en l’any 2004 el Grup d’Estudis d’Esplugues va celebrar el primer Sant Jordi poètic i musical dedicat a Miquel Martí i Pol. Els anys 2020 i 2121 l’activitat que va quedar interrumpuda com a conseqüència de la covid. Enguany hem reprès l’activitat amb la part poètica dedicada a Gabriel Ferrater amb Santi Campo i Montserrat Casals. Prèvimant el Joan Puiggros ens havia llegit la proclama de Sant Jordi i al final els Miquel Casals (pare i fill) ens van oferir una recital de cançons catalanes de diferents autors i diferents èpoques. La resposta de la ciutadania magnífica com sempre.

PROCLAMA DE SANT JORDI 2022

Han transcorregut dos anys de silenci, obligats per l’epidèmia que s’ha endut ciutadans que ens acompanyaven en la celebració d’aquesta figura que simbolitza, precisament, la lluita contra la mort.

Sant Jordi d’enguany torna a simbolitzar l’eterna lluita contra el fat inevitable dels qui ens deixen i dels qui restem vius per donar testimoni de la nostra fe en el poble i en el futur.

La vida segueix fent el seu curs i, de bell nou, el Grup d’Estudis d’Esplugues celebra enguany la figura llegendària d’aquest cavaller, perquè  necessitem referències positives en la nostra reflexió d’aquest any 2022.

Creiem que cal apel·lar a l’esperança i transmetre-la a tots els qui ens acompanyen en aquesta voluntat decidida per millorar el món social i estimar tots aquells valors que ens han il·luminat la vida.

Com cada any insistirem en la solidaritat amb tots aquells que ens han deixat, però tots sabeu que a Catalunya i a tots els pobles de bona voluntat, ens uneix el destí comú d’una humanitat que vol remarcar els seus valors i projectes de futur.

Així, la festivitat de Sant Jordi esdevé una crida universal a tots els homes i dones que confien en el futur i participen activament en la reconstrucció de tot allò que ens fa dignes davant la història,si bé els lamentables fet d’Ucraïna esdevenen una contradicció amb els nostres desigs de germanor universal.

Cal mirar cap endavant com fan en tot el planeta una multitud de pobles que entenen la seva realitat a la seva manera però que aspiren, com nosaltres, a aconseguir la dignitat personal i col·lectiva que els faci avançar en la història.

Aquesta és la nostra proclama en aquesta celebració de Sant Jordi. Més que mai ens sentim solidaris amb tot el món creat, tots els pobles, totes les llengües, totes les mentalitats del món.

Vulgueu celebrar amb nosaltres uns objectius tan dignes i tan necessaris avui. Sumeu-vos a les esperances d’una gran part de la humanitat.