Presència del Grup d’Estudis d’Esplugues al Recercat de Lloret de Mar (5-7 de maig de 2023)

Lloret de Mar 7 de maig de 2023.

Una vegada més el Grup d’Estudis hem estat presents al Recercat que aquest any ha tingut lloc a Lloret de Mar, capital de la la cultura catalana d’enguany. Entre les activitats més destacables tenim el premis Recercat, que aquest any han correspost a Joan Domènech i Moner, en la categoria de persona, i el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, en la categoria d’entitat pel seu rellevant paper, treball continuat i compromís amb la recerca i l’activitat cultural arrelada territorialment.

La gent d’Esplugues vam participar dissabte a les 10.30 al debat Patrimoni a debat: reflexions de la societat civil i a les 12.15 lmportància de la recerca en el marc de l’associacionisme cultural. La recerca en l’àmbit local i el seu coneixement econòmic amb la presència del conseller de Recerca i Universitats, l’honorable Joaquin Nadal.

A les 13.30 al Teatre Municipal de Lloret de Mar va tenir lloc el lluirament del premis RECERCAT amb la presència de del conseller Joaquim Nadal que va incloure la actuació del grup Jutglars i la Fàbrica del So, grup format per Pere Jordà, Vicent Vidalou i Isabelle Garcia que tenen com a objectiu la promoció de la música popular de la Catalunya Nord. Joan Domènech i Moner (Lloret de Mar, 29 de juliol de 1943) és un mestre i historiador català, autor de nombrosos llibres i articles, la majoria relacionats amb la història de Lloret. El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias fou fundat l’any 1982 amb el nom d’Arxiu Històric de Sant Andreu de Palomar, sent l’historiador local Martí Pous el seu primer president. Tanmateix l’any 1987 canvià el seu nom per l’actual després de la creació de l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu.

Després del dinar ens vam repartir la feina i uns vam anar a fer torn de vigilància en un dels estands dels que els centres d’estudis tenen instal·lats en una carpa que serveix per mostrar la feina que fan. Uns altres vam assistir a la presentació de diferents projectes elaborats per diferents centres d’estudis.

Teniu a continuació el programa complet del recercat 2023.