Orígens de Can Vidalet

Esplugues de Llobregat, 4 d’octubre de 2023.

Dimecres 4 d’octubre la sala de l’edifici Cadí de Can Vidalet es va omplir amb un centener de persones que van voler conèixer el treball que ha fet el Josep Florenza dels orígens de Can Vidalet centrat en el creixement del barri després de la guerra civil. Va presentar la conferència l’Hermínia Villena, que va exercir molts anys de pediatra a Can Vidalet.

De fet Can Vidalet entre 1920 i 1950 no arriba a 300 habitants i hi ha dos petits nuclis de poblaci: un al nord i el barri Pelegri tocant a Pubilla Casas. La majoria del barri continuen sent terrenys agrícoles L’any 1960 ja en tindrà més de 5 mil. Comença el creixement exponencial que explica va explicar molt bé el Josep Florenza en la seva conferència i que resumeix molt bé en l’article que ha publicat en el darrer número de la nostra revista El pou del vernís, que tant si vau venir a la conferència com si no vau poder venir val la pena de llegir.

El 17 de novembre de 2013 la Marta de Planell va fer una conferència sobre amb el títol Història Nissagues Can Vidalet que explica l’evolució de les gran propietats de barri. La conferència la va organitzar l’Arxiu Municipal d’Esplugues, el Servei de Manteniment Espai Públic de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. I va tenir lloc a l’Escola Vicenta Vives, actual Escola Oficial d’Idiomes d’Esplugues de Llobregat.

Vídeo íntegre de la conferència.