Sortida a l’Espluga de Francolí

La visita a l’Espluga de Francolí és una de les visites més interessants que hem fet als darrers temps. Després de prendre forces al restaurant “El gatim” vam visirtar el Museu de la vida rural vam anar a “Les Coves” i després de dinar al mateix restaurant fam fer una visita lliure pel ponle on vam seguir lliurement la Ruta dels temlers i vam comprar productes locals. Cap a les 6 a l’autocar i cap a casa.
El Museu de la Vida Rural (MVR) comprèn totes les característiques de la vida tradicional a les viles i pobles de Catalunya, fent especial esment a la pagesia com a element primordialment destacat del món rural. Conté un variat fons de peces en exposició permanent relacionades amb la vida tradicional, la cultura, la pagesia, les arts i oficis artesanals. Les col·leccions del MVR es troben dividides en diverses seccions instal·lades museogràficament per recórrer a través del temps i fins a l’actualitat el coneixement del món rural català.
La cova de la Font Major, de sistema càrstic binari amb riu subterrani, és una de les set coves més llargues del món formades en conglomerat i una de les poques que s’estén, en gran part, pel subsòl del casc urbà. S’ubica a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) al llarg de 3.590 m. de corredors descoberts fins ara. Hi és ben palesa l’activitat humana des de temps prehistòrics. Una part de l’interior de la
cova està habilitada com a museu, únic en el món d´aquestes característiques.
La visita ens permet de manera amena de aprendre com vivien els neandentals i els sapiens i també la formació geològica de les coves. ll’única pega és que no vam poder fer fotos.
La ruta templera i hospitalera és un recorregut pels diferents carrers de la part alta de l’Espluga que guarden encara una estructura urbana medieval. No vam poder fer la ruta guiada on diferents audiovisuals ens endinsen en la vida quotidiana del senyor, dels jueus, del pagès i dels menestrals.

Fotos de l’excursió al facebook

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.