Esplugues i l’ensenyament (segles XIX i XX)

2007. Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.

DL- B-57050-07

Rosario Calero i Josep Lluís Barrasa són els autors d’aquest llibre que ha arribat al públic l’any 2008. Us en reproduïm un fragment de la introducció.

“El 1982 va desaparèixer un dels edificis històricament i culturalment més emblemàtics d’Esplugues: l’escola que féu edificar l’alcalde Isidre Martí a començament del segle XX. Amb la pols de les ruïnes, els espluguins i les espluguines més grans sentiren, sens dubte, que el vent s’emportava el record amable dels temps passats entre llibres, jocs, companys i mestres. Molt més jove, l’escola Conxita Udina, del barrí del Gall, fou enderrocada a començament de la dècada deis 90 per construir, en el seu solar, la nova biblioteca Pare Miquel d’Esplugues. L’escola Puig Coca, del barri de La Plana, és avui la seu de diferents serveis municipals de la regidoria de Serveis Socials. Al barri de Can Vidalet, l’escola Vicenta Vives acull avui l’Escola Oficial d’Idiomes. On abans funcionava l’escola Eugeni D’Ors hi ha actualment ubicades l’escola-bressol Montserrat, l’Escola d’Adults, l’Aula de Català per adults i els Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat: molts canvis en poc temps.”

Com que el llibre està esgotat el GEE, gràcies a la generositat dels autors, hem pogut preparar aquesta versió en pdf que us podeu descarregar o consultar en línia.