El paisatge agrícola i ramader a Can Vidalet als segles XIX i XX

Esplugues de Llobregat 22 de novembre 2018.

El passat dijous 22 de novembre Josep Florenza i Brillas va presentar el seu llibre El paisatge agrícola i ramader a Esplugues de Llobregat durant els segles XIX i XX. És la primera conferència que el grup d’Estudis vam fer a Can Vidalet amb una notable presència de públic.

La Rosa Abós, la nostra presidenta, va explicar la feina que fem el Grup d’Estudis i l’Hermínia Villena va recordar que els primers immigrants que van arribar al barri encara es van trobar restes del passat agrícola que eencara es conservava

Es va centrar especialment en el barri de Can Vidalet. A Can Vidalet només hi tres cases, totes elles en el recinte de l’actual Parc de Can Vidalet. La resta eren camps i un petit nucli poblacional ja tocant a l’Hospitalet que es deia barriada Pelegrí. El carrer principal és el camí del Molí.

Les tres cases eren Cal Totó, situada on hi ha ara l’escola Matilde Orduña, Can Rosàs o Can Juncadella, que la germana d’Emili Juncadella que n’era el propietari la va fer enderrocar perquè el seu germà havia estat assassinat durant la guerra, i finalment, Casa Llúcia que és l’actual Escola Oficial d’Idiomes.

En Josep ens va explicar l’evolució de la població d’Esplugues i el canvi que va suposar la nova carretera que va desplaçar el centre cap a la carretera on va créixer el barri de Can Fideuer. Les característiques de l’agricultura, de secà i de regadiu.

Si us heu quedat amb ganes de més informació escolteu la gravació de la conferència al youtube.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.