Assemblea de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.

Esplugues de Llobregat 12 de març del 2022.

Dissabte 12 de març del 2022 el GEE, representats per la Montse i el Santi, vam participar en les assembles ordinària i extraordinària de la CCEPC al Museu de la Pell d’Igualada. Després de l’assemblea i de dinar al mateix museu, a la tarda vam visitar la Basílica de Santa Maria d’Igualada amb unes interessants explicacions a càrrec de Pau Llacuna i Ortínez.

El dissabte 12 de març de 2022 vam celebrar al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, la XXX Assemblea General Ordinària i la XVIII Assemblea General Extraordinària de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, acollits pel Centre d’Estudis Comarcals d’Igulada.

Recuperat el format presencial, hi van assistir prop de seixanta persones en representació de trenta-cinc centres d’estudis de tot l’àmbit lingüístic.

L’obertura de benvinguda va anar a càrrec de Pere Camps, regidor de promoció cultural i relacions institucionals de l’Ajuntament d’Igualada, de Xavier Barberà, president del CECI i de Josep Santesmases, president de la CCEPC.

Durant l’Assemblea Ordinària es va aprovar la memòria d’activitats de l’any 2021 i el resultat comptable de l’any passat així com la proposta d’activitats i pressupost per a l’any 2022. També es va donar la benvinguda a quatre nous centres d’estudis adherits.

Podeu descarregar l’acta de l’Assemblea Ordinària aquí

Pel que fa a l’Assemblea Extraordinària, calia elegir la meitat dels càrrecs de la Junta de Govern, havent-se presentat una candidatura per a la vicepresidència segona  (Centre d’Estudis Selvatans, representat per Narcís Figueras) una altra per a la tresoreria (Centre d’Estudis del Bages, representat per Ignasi Cuadros) i vuit candidatures per a cobrir set vocalies.

A la votació van participar presencialment trenta-quatre centres d’estudis i uns altres onze centres ho van fer per correu. El resultat de la votació  va ser el següent:

  • Centre d’Estudis Comarcals del Segrià 42 vots
  • Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà 43 vots
  • Centre d’Estudis de L’Hospitalet 42 vots
  • Centre d’Estudis Ribagorçans 44 vots
  • Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencia 45 vots
  • Institut d’Estudis Comarcals del Montsià 42 vots
  • Observatori Sociodemogràfics de les Terres de Lleida 9 vots
  • Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis 41 vots

Podeu descarregar l’acta de l’Assemblea Extraordinària aquí 

Podeu conèixer tots els membres de la Junta de Govern aquí 

Finalitzada la votació, va tenir lloc el dinar i per a tancar la jornada, la visita a la Basílica de Santa Maria, a càrrec de Pau Llacuna.