Assemblea anual del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Una trentena de socis i sòcies del Centre d’Estudis van assistir a l’Assemblea anual de l’entitat el 2 de juliol a la nostra seu. Aquesta assemblea s’havia d’haver celebrat el dia  20 de març  però la pandèmia del Covid-19 ho va impedir. La presidenta de l’entitat, Genoveva Català i el vicepresident, Jordi Sicart, van explicar la memòria d’activitats i el tancament econòmic de l’any passat.

Tot seguit van presentar el nou projecte d’activitat de l’any en curs, que s’ha vist afectat per la interrupció de l’activitat durant el confinament, amb la corresponent afectació pressupostària. Entre les principals afectacions de l’activitat anual destacarem que s’han hagut de posposar activitats de referència com ara els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat que s’havien de celebrar al Prat de Llobregat o la Trobada d’Entitats d’Estudi del Baix Llobregat.

També es va comunicar a l’assemblea les incorporacions i les baixes a  la Junta Directiva: per motius laborals, demanen la baixa de la Junta Adelina Cobos i M.Jesúss Rodríguez a les que agraïm profundament el temps de dedicació a l’entitat; la molinenca Carme Figueres ha entrat a formar part de la Junta a la que li donem la benvinguda des d’aquestes línies; i per últim, en Rafael Bellido deixa la secretaria del CECBLL i passa a ser vocal i l’assumeix la també molinenca Gemma Tribó. L’assemblea anual va aprovar per unanimitat memòria i  tancament econòmica del 2019, i projecte d’activitats i pressupost del 2020.

Després de tants mesos confinat s’agraeix la possibilitat de trobar-nos personalment amb les màximes mesures de seguretat, perquè en aquest cas no és la màgia el que ens ajudarà a sortir-nos-en sinó l’eficàcia de les administracions i la responsabilitat col·lectiva. Sant Feliu és entre les poblacions grans del Baix la que té de molt la taxa més baixa de persones afectades per cada 10.000 habitants i algú va dir de broma que viure a Sant Feliu protegeix del virus. També va ser-hi present i l’alcaldessa va voler participar en la conferència  del Doctor José Luís Bóveda sobre la grip del 18 i l’actual pandèmia. Tot i això les mesures de seguretat també les hem de posar nosaltres amb una actitud responsable.