Conmemoració de l’any Joan Tomàs i Parés a Esplugues de Llobregat.

Diverses entitats d’Esplugues hem pensat d’homanetjar al músic i folklorista Joan Tomàs i Parés i, a més dels actes que farem, hem valorat que fer un cartell conjunt de totes les activitats programades era un complement imprescindible per recordar la figura del mestre. El passat dijous 3 de juny vam organitzat l’acte Un folklorista i un mestre excepcional: Joan Tomàs i Parés i al número 68 del Pou del Vernís té com article principal Mestre Joan Tomàs i Parés: un patriota català al servei de la música.

El 3 de juny a les 19.30 l’Avenç Centre Cultural ens va acollir per fer la primera xerrada després de l’inici de la pandèmia. Més d’una cinquantena de persones van assistir a un acte que va tenir dues parts. A la primera Joan Maria Puiggròs i Modolell va fer una semblança en record del que havia estat el seu mestre de música. I una segona part en què el Pau Vinyoles i la Sònia Àries ens van oferir algunes de les cançons que el mestre havia recollit a Esplugues.

Com veieu al cartell que tenim a continuació hi ha detallades totes les activitat programades per les diferents entitats en l’odre que apareixen al cartell: Grup d’Estudis d’Esplugues, L’Avenç Centre Cultural, Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular d’Esplugues, TIC-Espluga Viva, Museus d’Esplugues, Coral La Coloma.