Isabel Lozano i Joan Udina

Sant Jordi Poètic i musical 2011

Esplugues de Llobregat, 7 d’abril de 2011

La portàtil FM i Màrius Torres protagonistes del Sant Jordi

Dijous 7 d’abril com cada any el Grup d’Estudis d’Esplugues vam organitzar en nostre tradicional acte de Sant Jordi i que com sempre va tenir un gran nivell musical i poètic. Va començar amb la lectura del manifest per part del Joan Puiggròs. A continuació, la lectura de poemes per part dels nostres rapsodes habituals: la Isabel Lozano i el Jordi Udina, que aquest any ens van llegir poemes del Màrius Torres. I, finalment, i l’actuació de la Portàtil FM que ja ens havia acompanyat a l’Aplec de Sant Pere Màrtir.

Màrius Torres és un gran poeta que representa com pocs els greus moments que va viure la nostra gent amb la guerra i la postguerra després de l’eufòria col·lectiva que va suposar l’arribada de la república. Al patiment col·lectiu s’afegeix la seva lluita personal contra una malaltia, la tuberculosi, que finalment va poder amb ell. La seva situació personal el porta a elaborar una poesia simbolista, profundament filosòfica i religiosa de caràcter intimista amb petit escapades cap a la reflexió col·lectiva.

L’actuació de la portàtil FM va omplir el Robert Brillas de música popular i alegre que va fer les delícies del públic assistent que va passar una estona ben agradable.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.