La coloma al Raval

La Coloma i el cant coral a Catalunya

Esplugues de Llobregat, 7 d’octubre de 2010.

“La Coloma” fa 150 anys i el cant coral a Catalunya 160 sota el mestratge de Josep Ansel Clavé. Ens va semblar que era un bon moment per explicar què és el cant coral i per què mou tanta gent a Catalunya.
Va començar el Salvador Vilà, vicepresident de la Coloma, que es va centrar en la celebració del 150 aniversari. També va intervenir la Montserrat Cadevall, Presidenta de la FCEC, que ens va fer sentir les vivències de la gent que canta, en Jaume Gavaldà, President de la FCEC del Baix Llobregat, ens va parlar de la vitalitat del cant coral a la nostra comarca i va cloure la xerrada en Josep Cruells, president dels Cors d’en Clavé, que tot i no ser cantaire ens va explicar els beneficis físics i psíquics que suposa cantar.
Després de la intervenció del nostre president que va explicar la importància de Josep Anselm Clavé, figura clau en els orígens de l’esquerra catalana i la seva voluntat d’impulsar el cant coral per treure els obrers de les tavernes. I també va explicar la tesi de Josep Fontana de la importància del cant coral i de la cultura popular en la recuperació de la llengua, paper molt més important i que la “Renaixença” que ha estat tradicionalment sobrevalorat per molts historiadors de la literatura. També cal tenir present la importància l’orfeó català i el cant coral en el desenvolupament d’una música popular i del catalanisme.
En Josep Cruells es va oferir per col·laborar per organitzar un acte centrat en la interessant figura de Josep Anselm Clavé.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.