Imatge de complement

Institut Joanot Martorell: 40 anys d’ensenyament secundari a Esplugues

Esplugues de Llobregat, 2 de juny de 2011.

El passat dijous 2 de juny la conferència va anar dedicada al 40è aniversari del grup d’Institut Joanot Martorell. Moltes persones que tenen un lligam amb l’institut no es van voler perdre l’acte i van omplir la sala: exdirectores, exalumnes, exprofessors i professores. La Carmina Argüelles, administrativa i persona que porta a l’institut des dels seus orígens, va presentar un acte.

Hi van intervenir les persones següents:
– Anna Sallés, historiadora i membre del primer claustre de l’institut,
– Maite Carranza, exalumna, exprofessora i escriptora important.
– Daniel Tambo, exprofessor i regidor d’ensenyament del primer consistori democràtic.
– Santi Campo, exdirector, professor i president del Grup d’Estudis,
– José Maria Garcia Primi, actual director.

L’Anna Sallès ens va explicar el context històric que va néixer l’institut com a institut pilot (darrers anys del franquisme) i la seva il·lusió de llicenciada que iniciava la seva experiència docent. La Maite Carranza es va centrar en la seva etapa d’alumna i en l’ambient de llibertat i il·lusió que s’hi respirava. El Daniel Tambó va explicar el pas a institut ordinari en un moment que calia respondre a les necessitats d’escolarització d’Esplugues. El Santi Campo, antic director, va explicar les obres d’ampliació i la creació del segon institut de batxillerat d’Esplugues. Va tancar l’acte l’actual director, Jose M. Garcia Primi, que ha dirigit els últims anys d’important transformació de l’institut.

Conferència

Els alumnes de 3er de BUP del curs 79-80 van fer aquest vídeo que és part de la història de l’institut. S’ha penjat sense so per problemes de drets d’autor de la música.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.