En record de Josep Prats Picó

Esplugues de Llobregat 3 de novembre de 2022.

Avui ens hem acomiadat de Josep Prats Picó que va morir el passat 1 de novembre a l’edat de 85 anys. Avui en la presentació d’Els records de la gent gran-3 hem recordat els molts anys de la seva dedicació a Esplugues i, com ha dit la Roser Camps, sempre ho feia d’una manera discreta, en un segon pla, sense buscar protagonisme.

La foto que hem posat és de l’any 2012 quan el tradicional Sant Jordi poètic i musical que fem cada més d’abril el vam dedicar a l’agrupament Sant Jordi que estava a punt de complir els 50 anys. En la foto se’l veu al centre envoltat de persones de diferents moments de l’agrupament. Hem triat aquesta foto perquè s’ajunten dues de les entitats en les quals va tenir una participació activa.

No són les úniques entitats amb les quals va col·laborar, també ho ha fet amb moltes altres com la Vida d’Esplugues, era una persona que sempre que el necessitaves el trobaves. Durant molts anys la gran majoria de fotos que tenim, moltes d’elles en aquesta pàgina web, són obra seva. Destaquem especialment totes les de les Trobades mensuals amb la gent gran del nostre poble o els dissenys dels plats que es repartien a les Caminades populars a Sant Pere Màrtir, o la seva col·laboració en la Memòria i evolució dels casaments a Esplugues.

A nivell personal recordo el seu paper com a portaveu de la Plataforma Volem el metro i la important feina de mobilització per defensar l’arribada del metro a Esplugues.

El nostre més sentit condol a la seva companya, la Mercè Malaret, que des de la fundació del grup d’Estudis no ha deixat de participar en les nostres activitats. Tots dos són d’aquelles persones indispensables perquè una societat funcioni.

Josep, sempre seràs amb nosaltres.

Santi Campo