Imatge de complement

50 anys de residència Blume a Esplugues

El nostre president va presentar l’acte i va la presència del públic que segueix fidelment les nostres activitats, la col·laboració de la Teresa Roca en l’organització de l’acte, així com la presència de l’alcaldessa, de la regidora d’esports i de la portaveu i el regidor d’ICV.
I pel que fa aIs protagonistes de l’acte destacar molt especialment la presència del Miquel Navarro que ell sol podria omplir unes quantes xerrades com aquesta… I també, per descomptat, la col·laboraciódel Manel Deiros (responsable dels becaris i Jordi Garcia (jove triatleta)
La Residència ha viscut una mica d’esquenes a Esplugues i Esplugues de la Residència, cosa que no val pel Miquel que ha participat activament en la vida esportiva d?Esplugues.

El Miquel Navarro Palos va néixer a Sants el 1929. Als 15 anys comença al gimnàs, als 17 anys passa a la boxa (perd als punts el campionat de Catalunya amb Fred Galiana que seria Campió d’Europa). Als 19 anys una lesió el porta a l’atletisme on malgrat la seva joventut de seguida s’especialitza en la marató amb un molt important palmarès. .

La residència porta el nom Joaquim Blume, un magnífic gismansta nascut el 1933 a Gràcia. 1949 Campió de Catalunya i Espanya. El 1952 fa on paper al Jocs Olímpics de Hèlsinki, però els seus èxits comencen amb les 6 medalles d’or i 1 de bronze dels Jocs del Mediterrani de 1955.El 1956 partia com a favorit als Jocs Olímpics de Melbourne però l?absurd boicot del règim li impedí de participar-hi. Repeteix èxits el
1957 amb 5 medalles d’or al Compionat europeu de París i el
1958 per motius polítics tampoc participar al campionat del món. Mor el 29 d’abril de 1959 amb la seva dona en accident d?aviació.

Miquel Navarro després de les olimpíades de Roma comunica a a les autoritats olímpiques que ha deixar l’atletisme com a conseqüència de la feina, llavors li proposen de ser encarregat de la Residència Blume que tenen pensat d’instal·lar a Esplugues en una magnífica torre modernista l’any 1960. La residència es queda petita i als anys 70 s’enderroca la torre i en el temps rècord d’un any es construeix la residència que tenim ara i que té una capacitat per 130 nois i noies.

El Miquel ens va farcir la història amb moltes anècdotes molt divertides i van poder comentar també la seva implicació en la vida esportiva d’Esplugues, com a professor de gimnàstica l’Isidre Martí o com a fundador del Club d’atletisme d’Esplugues, ja desaparegut, o del Club natació Esplugues que ha fet 25 anys. També va comentar que té a casa dues torxes olímpiques, les de les olimpíades de Mèxic de 1968 i la de Barcelona 92, ja que en tots dos casos va participar en el recorregut de la torxa per Esplugues.

El Manel Deiros porta 2 anys com a responsable de becaris i ens va explicar que a la residència s’hi accedeix a través de la federacions, ens va comentar els diferents tipus de becaris i juntament amb un jove triatleta de 19 anys van comentar el dia a dia de la residència.

El Jordi Garcia Gràcia és de Badalona i porta 4 anys de resident a la residència Joaquim Blume. Fa triatló i entre els seus resultats esportius destaquem el de Campió de Europa de triatló per relleus Youth, el seu 11è lloc al mundial Junior de duatló i el seu 9è lloc al campionat del Mon de Triatló Cross.

L’acte a acabar amb la intervenció del públic i amb el tradicional piscolabis.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.